Deze vorm van coaching is bedoeld voor voor jongeren in de leeftijd van circa 11 tot 18 jaar. Het versterkt motivatie, zelfvertrouwen en verbetert leerprestaties. Mission Possible is ontwikkeld door de bekende Finse psychiater Ben Furman en is gebaseerd op de filosofie van het oplossingsgerichte denken: focus op wat werkt en gebruik dit om nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Chantal Post -Mission Possible 1

Werkwijze

Mission Possible is een persoonlijk ontwikkelprogramma voor jongeren dat hen helpt doelen te stellen en deze ook echt te realiseren door een praktische aanpak, waarbij het probleem gezien wordt als een vaardigheid die nog geleerd of verbeterd kan worden. Werken met Mission Possible leidt tot een leerervaring, die het vervullen van dromen en het bereiken van doelen makkelijker maakt. Het leert lastige dingen toegankelijk maken door gebruik te maken van de eigen sterke punten. De methode bestaat uit elf stappen of taken en biedt onder andere: hulp om doelen te stellen én ze succesvol te bereiken; de mogelijkheid voor de jongere om zelf expert te worden en zo de regie in eigen hand te nemen én te houden; een kans om meer zelfvertrouwen en zelfsturing te ontwikkelen.

Aantal sessies

Gemiddeld 8 sessies van 1 uur

Interesse

Bent u op zoek naar deze vorm van coaching of advies voor uw kind/leerling? Neem dan gerust contact met me op voor een oriënterend gesprek