Kids’ Skills is een speelse, praktische benadering voor het oplossen van moeilijkheden waarmee kinderen worden geconfronteerd. Centraal staat één heel belangrijk idee: praktisch alle problemen kunnen worden opgevat als vaardigheden die nog ontwikkeld moeten worden. Kids’ Skills is ontwikkeld door de Finse psychiater Ben Furman en bedoeld voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Voor jongeren is er de Mission Possible training.

Chantal Post -Kids Skills

Werkwijze

Kids’ Skills is een persoonlijk ontwikkelprogramma dat kinderen helpt doelen te stellen en deze ook echt te realiseren door een praktische aanpak, waarbij het probleem gezien wordt als een vaardigheid, die nog geleerd of verbeterd kan worden. Werken met Kids’ skills leidt tot een leerervaring, die het vervullen van dromen en het bereiken van doelen makkelijker maakt. Het leert lastige dingen toegankelijk maken door gebruik te maken van de eigen sterke punten. De 15 eenvoudige stappen waaruit de methode van Kids Skills bestaat, maken duidelijk hoe je problemen in vaardigheden kunt omzetten. Deze methode nodigt het kind uit om actief mee te werken aan het opbouwen van vaardigheden en het zoeken van oplossingen.

Aantal sessies

Gemiddeld 8 sessies van 1 uur

Interesse

Bent u op zoek naar deze vorm van coaching of advies voor uw kind/leerling? Neem dan gerust contact met me op voor een oriënterend gesprek